هدف:
هدف از انجام این پروژه طراحی سازه چادری پارکینگ خودرو در قسمتی از یک مجموعه (شامل فضای سبز، ساختمان اداری و ورزشی) است. این پروژه از شروع سال 1394 در شهرک صدرا شیراز توسط تیم ساختمانی سافتیار در حال طراحی و اجرا میباشد.
به سفارش کارفرما به علت بودجه در نظر گرفته شده، از المانهای غیر کششی در این طرح استفاده شده، علاوه بر آنکه زیبایی و کاربری باید مدّ نظر قرار گیرد.
نرم افزارهای استفاده شده در طراحی:
نرم افزار کتیا (Catia)
موارد زیر در این طراحی در نظر گرفته شده است:
- محدودیت فضای در نظر گرفته شده شامل عرض مسیر حرکت خودرو و معبر، عرض بالکن موجود و ارتفاع مجاز طرح
- ستونهای موجود سازه بنایی برای اتصال استراکچر به بدنه ساختمان
- اجتناب از وجود سازه ستونی در محدوده مسیر حرکت و معبر موجود
- به دست آوردن سایه حداکثری از فضا
- طرح هنری از دیدگاه معماری
- امکان ساخت طرح
- استفاده از الگوی S یا (S-Type) در طراحی سوپر استراکچر (چادر) به علت در نظر گرفتن مسائل آیرودینامیکی با بهره بردن از یک پروفیل استاندارد
- محاسبات سازهای بر اساس وزن کل و فشار ناشی از باد بر اساس آییننامههای طراحی نظام مهندسی
- بودجه در نظر گرفته شده کارفرما برای اجرای طرح
توضیحات پروژه:
به سازههای چادری با عناوین لاتین زیر در مراجع مختلف اشاره میشود:
Tent Structures, Membrane Structures, Tensile Membrane Structures, Cable Structures, Grandstands, folding, Canopy, Pergola, Pavilion, Booth, Shadows
این سازهها به صورت تاشونده (تلسکوپی) ( Telescopic) یا ثابت ساخته میشوند. معمولاً بر اساس کاربرد، نوع روش طراحی و ساخت، نامگذاریهای فوق برای انواع مختلف استفاده میشود. شرکتهای سازنده برای پارکینگ خودرو بیشتر از ترکیب کلمات زیر استفاده میکنند:
Parking Tent, Car Parking, Car Parking shades, Car Sheds.
برای طراحی سازه اصلی از المانهای لولهای و خرپایی استفاده میشود. نوع اتصالات استفاده شده بر اساس نوع طراحی و متریال چادر که میتواند ساده یا کششی باشد متفاوت خواهد بود. معمولاً برای پایداری سازه از المانهای کابلی کششی استفاده میشود. در این طرح از المانهای غیر کششی استفاده شده است و شکل چادر که میتواند پارچه یا از جنس پلکسی و … باشد با المانهای فرعی تثبیت خواهد شد.
توضیحات نرمافزاری:
معماران برتر معماری مانند Frank Gehry برای خلق ایده های خود از نرمافزار CATIA بهره میبرند. در مورد قابلیتهای این نرمافزار به طور مفصل در این سایت صحبت شده است. قابلیت Render سریع و ایجاد سایه و تغییر سریع نوع و ویرایش متریالها، برای معرفی الگوی مورد نظر طرح به کارفرما از قابلیتهایی میباشد که در این پروژه از آن بهره برده شده است. تسلط بر فضا و رندرگیری از نقطهای مشخص بدون نیاز به نورپردازی پیچیده از ویژگیهای منحصر به فرد کتیا میباشد. برای طراحی و رندرگیری این پروژه از نرم افزار کتیا (CATIA) استفاده شده است. قابلیت ایجاد سایه دقیق در عرضهای مختلف جغرافیایی و تنظیم شدت نور آفتاب در این نرمافزار در کنار طراحی دقیق المانهای سه بعدی و به دست آوردن تداخل صحیح المانهای لولهای استفاده شده و همچنین استفاده از متریال معماری برای ساختمان مجاور باعث شده تا نرم افزار کتیا برای طراحی و ارائه این طرح به کارفرما استفاده گردد. زمان رندرگیری با کیفیت HD بین 5 تا 7 دقیقه بوده است. فایل طراحی برای محاسبات سازهای به راحتی به نرمافزارهایی مانند ETABS یا ABAQUS فرستاده میشود. برای محاسبات دقیقتر آیرودینامیکی از نرمافزارهایی نظیر Fluent یا CFX استفاده میشود؛ اگرچه میتوان از قابلیتهای محاسبات سازهای المان محدود کتیا نیز برای آنالیز این طرح استفاده کرد.
توضیحات تصاویر:
تصاویر شامل محل اجرای طرح و طراحیهای انجام شده با کتیا میباشد.



برای انجام پروژه های مشابه در این خصوص و مشاوره در مورد امکانات و تواناییهای کتیا برای رندرگیری و طراحیهای ساختمانی با ما تماس بگیرید.
ارسال نظر